Lena Arros blogg

Lena Arros blogg

Nytt år - igen!

Lite av varjePosted by Lena Tue, January 08, 2013 08:26:23

Jag vet att det är uttjatat, men tiden går fortare ju äldre man blir. SVISCH - och så var det 2013. Och nyss var det 1972...Inte har så mycket förändrats egentligen, jo, folk tvättar håret oftare och alla vill bli TV-kändisar istället för proggpoeter eller arbetare. Men annars är det mesta sig likt.

Det hör till att göra en sammanfattning av det gamla när ett nytt år inletts. Det är svårt när man har dåligt minne. På barnboksfronten minns jag i alla fall att ordet "hen" var hett tack vare Jesper Lundqvist (det används i domstolar såg jag nyss och kommer säkert att användas allt mer under 2013, se där en profetia!) och att Stina Wirséns Lilla Hjärtat-figur plockades bort ur böckerna, rätt eller fel men borta är hon.

För egen del kom min femte bok om Marie och Mirja som jagar spöken och jag svor över mig själv som låtit dem bli äldre i böckerna. Jag borde ha gjort som Enid Blyton som lät sina fem huvudpersoner förbli evigt unga så att de kunde cykla sig igenom äventyr efter äventyr utan att få ont i knäna. Marie och Mirja börjar bli för gamla för att ränna runt på det där viset och därför låter jag dem vila ett tag och har några nya personer på gång - vars ålder jag aktar mig för att nämna. Och en ny duktig illustratör ska ge dem ansikte och kropp vilket är otroligt spännande.

Sara Gimbergssons fina bilder och min text om Pimm och Stora Bär-Björnen for till Japan och Lycke och Lage och Loppsockan stack över sundet till Danmark. Några andra texter valsar runt utan att hitta sin rätta plats men kanske blir 2013 året för dem, vem vet.

SVISCH - där far 2013 iväg mot 2014 så det är bäst att hugga tag. Tjosan!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.