Lena Arros blogg

God Jul!Jul e kul

Posted by Lena Sun, December 16, 2018 05:23:31

Blog image

Linje 15 - nästan..Om mina böcker

Posted by Lena Thu, November 01, 2018 06:59:10

Spökspårvagnen har gjort sina tre resor runt Göteborg. Här är vi på väg för att hämta de första passagerarna vid Centralstationen. En fantastisk dag!

Blog imageHalloweenpumpan hittade jag utanför hotell Eggers på Drottningtorget.

Blog imageSpökspårvagnOm mina böcker

Posted by Lena Mon, September 10, 2018 10:06:44

I min nya spökbok "Linje 15 till Rannebergen" hamnar en spårvagn i en kolmörk tunnel inne i ett berg - precis som på bilden. (Men på bilden är det linje 7 och en tunnel i Kortedala där inga spöken brukar synas till!)

Den 30 oktober blir det releasefest för boken i Göteborg. Då får den som vill och vågar åka en tur i stan med en riktig spökspårvagn...Mer info hos Bokförlaget OPAL.

Blog imageNomineringOm mina böcker

Posted by Lena Fri, August 24, 2018 11:31:41

"Från Döda fallet till Ales stenar" är nominerad till Publishingpriset i kategorin fackböcker för barn. Vad kul!

Blog imageBokmässan 2018Om mina böcker

Posted by Lena Sun, August 05, 2018 07:03:13

I höst ska jag presentera min nya spökbok "Linje 15 till Rannebergen", bland annat på Bokmässan i Göteborg. Bild av Filippo Vanzo.

https://bokmassan.se/programs/lena-arro-ingjuter-skrack-i-goteborg/


Blog image


Läser korrekturOm mina böcker

Posted by Lena Fri, August 03, 2018 08:54:24

Jag läser korrektur på min kommande spökbok mitt i den dallrande sommarhettan. Alla fönster och balkongdörrar står vidöppna och jag läser HÖGT...(Det är enda sättet att verkligen hitta felen.)

Undrar just vad grannarna tänker om de hör "Genom fönstret såg vi att de vässade ett par långa träpålar med yxa och ställde dem vid trappan och vi undrade vad de skulle ha dem till." eller "Om man tittade ner i vattnet såg man först sin egen spegelbild, men sedan stack Källgubben upp sitt otäcka huvud och tog tag om ens hals och drog ner en i källan..." och liknande...

Som passande ackompanjemang brukar en grannhund yla ibland, alldeles som en varulv...Ny spökbokOm mina böcker

Posted by Lena Sun, July 08, 2018 11:57:15

I september, när höstmörkret lägger sig över landet igen, kommer min nya spökbok: "Linje 15 till Rannebergen". Jag kommer att prata om den bland annat på Bokmässan i Göteborg.

Gamla galgbackenUtflykter

Posted by Lena Thu, June 28, 2018 15:34:02

När man letar spännande platser (att kanske skriva om) kan man hitta allt möjligt. Särskilt om man går fel. Häromdagen när jag letade efter en gammal galgbacke vid Carlanderska sjukhuset i Göteborg gick jag först till höger istället för vänster och hamnade i fel backe. Det gjorde inget för det var en trevlig backe, om än brant, med gamla husgrunder att fundera över, på toppen. Sen fick jag sällskap av en med lokalsinne och då hittade vi en lång, brant, trasig trappa som ledde ner till en bakgård med en gammal och vacker vattenkran. Och uppe vid sjukhuset hade någon lämnat ett meddelande skrivet med stenar. Av galgbacken, där folk avrättades på 1700-talet och deras kroppsdelar sattes upp i avskräckande syfte, finns inga synliga spår men vad jag förstår låg den ungefär där den nybyggda delen av sjukhuset nu ligger. En stor förbättring känns det som.