Lena Arros blogg

Lena Arros blogg

Svenska Barnboksakademin

Hurra för...Posted by Lena Tue, May 27, 2014 09:36:00
Sara Gimbergsson har blivit invald i Svenska Barnboksakademin. Grattis Sara!  • Comments(0)//blogg.arro.se/#post462

Bra Sigtuna!

Hurra för...Posted by Lena Sat, February 25, 2012 07:26:51

Sigtuna kommun har fått rätt av Kammarrätten i sina krav på djurskydd vid upphandling av livsmedel till förskolor och äldreboenden. Hurra! Kraven som ställdes gällde bland annat att djuren ska slippa orimligt långa transporter, att slakt inte ska få ske utan bedövning, att antibiotika inte slentrianmässigt ska ges till djur - krav som man tycker borde vara självklara! men de överklagades av en storgrossist som tyckte att de stred mot EU-direktiv och lagen om offentlig upphandling...Men Kammarrätten gav alltså Sigtuna kommun rätt. Bra! De som producerar kött - och de som äter kött - ska ta mig sjutton vara tvungna att ta ansvar för djuren. Djurskydd måste gå före EU-direktiv. Så är det bara. Vad är vi annars för slags människor? Vad är storgrossisterna för slags människor..?

Anders Johansson, kommunalråd i Sigtuna, säger att han är stolt över att kommunen har kunnat använda sin konsumentmakt för att driva på för bättre miljö och djurskydd. Det ska han vara.

Mer sånt, tack.

  • Comments(0)//blogg.arro.se/#post336

Eldsjälspris

Hurra för...Posted by Lena Tue, April 27, 2010 07:42:28

Svenska Barnboksakademins Eldsjälspris 2010 går till Kalle Güettler för " hans starka och långvariga engagemang för skolbibliotek. "

Bravo, hurra och stort grattis!

Man kanske kunde klona Kalle i något laboratorium?? - för såna eldsjälar behövs det fler av! Precis som det behövs fler bra skolbibliotek.

Priset utdelas den 11 maj i Skärholmen.

Här står det mer.

  • Comments(0)//blogg.arro.se/#post214

Stipendium till Sara

Hurra för...Posted by Lena Fri, June 19, 2009 07:28:23

Sara Gimbergsson har fått ett av Västra Götalandsregionens kulturstipendier!

Så här lyder motiveringen:

Sara Gimbergsson, illustratör:
Sara Gimbergsson illustrerar talesättet; "en bild säger mer än tusen ord". I Saras ´galleri´ möter man uttrycksfulla skrotbilar, en blå häst, undrande kor och "Uno i mammas mage". Oavsett om bilden sprakar av detaljrikedom och färg eller är en enkel avskalad blyerts, förmedlar varje verk en alldeles egen berättelse, och simsalabim blir det lilla barnet läskunnigt!

Läs mer på www.kulturnat.goteborg.se

Grattis Sara!

Jag har aldrig någonsin lagt in en smiley, men här är den första ( och kanske sista ) och den är till dig, Sara! smiley

  • Comments(1)//blogg.arro.se/#post74

Hurra för Hellsing

Hurra för...Posted by Lena Sat, May 16, 2009 08:22:59

Igår hade jag den stora äran att få vara med att fira Lennart Hellsing som fyller 90 i år. På den härliga 40-talskvartersbiografen i Hornstull dracks champagne, minglades och sågs fin film om Lennart Hellsing, nämligen " Hur tänker han då? " av Anders Cederholm, Björn Ericstam och Johan Stenius. Och inte nog med det, firandet fortsatte på 1700-talskrogen "Lasse i Parken " med god mat, tårta och allsång. ( Här dansar herr Gurka, naturligtvis - varför inte tralla på den ikväll om Schlagerfestivalen blir alltför överväldigande..?)

Lennart Hellsing kan alla besöka i www.hellsingland.se

En rolig överraskning var storytellern Jeeva Raghunath som med röst och kropp berättade några historier alldeles underbart bra. It´s easy, sa hon själv om sin konst. Ja, det är lätt när man kan det, som Jeeva! (Hon kommer att ha en workshop i Göteborg den 8 juni , den som har möjlighet borde anmäla sig direkt)

  • Comments(0)//blogg.arro.se/#post64