Lena Arros blogg

Lena Arros blogg

God Jul!

Jul e kulPosted by Lena Sun, December 16, 2018 05:23:31


  • Comments(0)//blogg.arro.se/#post564

Nu är det jul igen!

Jul e kulPosted by Lena Tue, December 24, 2013 11:35:39

En jul utan skinka från plågade grisar och utan paket med tröjor från torterade angorakaniner - dvs en god jul för ALLA hoppas jag att det blir! (naivt, jag vet, men man kan väl önska)

Den traditionella l-å-n-g-a väntan på tomten pågår just nu i väldigt många hem, här representerad av Asta:
  • Comments(0)//blogg.arro.se/#post434

GOD JUL!

Jul e kulPosted by Lena Fri, December 20, 2013 06:07:45


  • Comments(0)//blogg.arro.se/#post433

Med stearin i hår

Jul e kulPosted by Lena Thu, December 13, 2012 08:33:55

Lucia får mig alltid att tänka på stearin. I skolan förberedde vi luciatåget bland annat genom att klippa runda pappskivor som skulle skydda händerna från droppande stearin. Klippte man för snålt, eller handskades vårdslöst med sitt ljus, fick man det hett om fingrarna. Och vi eviga tärnor som gick bakom den eviga lucian ( dvs tjejen med längsta och självlockigaste håret) såg hur stearinet droppade och rann ner i de där lockarna och kände att det kanske ändå inte var så dumt att ha rakt hår. Pojkarna var stjärngossar eller tomtar och de som saknade sångröst blev tillsagda att bara röra på läpparna. Men det spelade ingen roll, det lät illa ändå, eftersom ingen någonsin mindes om man skulle sjunga upp eller ner på "Sa-a-ankta-a-a Lu-u-ci-ia, sankta Lucia". Förresten såg det nog ganska illa ut också. Om man inte kollat sitt lucialinne i tid, upptäckte man för sent att man växt en halvmeter sen förra luciatåget, och att linnet bara räckte till knäna. Då gällde det att dra upp de vita sockorna tills de nästan sprack. För att inte tala om stjärngossarnas strutar som i bästa fall trillade ner över öronen på gossen ifråga och dolde hans generade uppsyn, men i värsta fall satt som en mycket liten topp högst uppe på skulten.

En mig närstående person vägrade hårdnackat att vara "strutgubbe" ( dvs stjärngosse) i skolan, varvid hans lärare strängt talade om att "Det är tradition, det ska inte vara roligt!" Men det tycker jag att det kan få vara. Musik och sång, ljus och glitter, saffransbullar och pepparkakor - det är bara att njuta.

Nu i dagarna passerar förresten jorden ett meteoritbälte så chansen är stor att få se många stjärnfall ikväll (Om himlen inte är full av moln förstås. Här ser man bara snö om man tittar upp mot himlen.)

  • Comments(1)//blogg.arro.se/#post378

Julstämning i kvadrat

Jul e kulPosted by Lena Fri, December 07, 2012 10:01:59
Vädrets makter har sett till att julstämningen infunnit sig ordentligt. Vita drivor, snöhäng på taken, istappar, småfåglar i klasar på talgbollarna och rådjur som står på huvudet i snön för att få fram några kvarglömda äpplen. Plus förstås adventsljusstakar och stjärnor i fönstren. Jag har kollat in granar för att hitta en perfekt julgran. Efter allt snöande kommer jag snarare att prioritera närhet till plogad väg än snyggt grenverk, men gran ska det bli. Och Bing Crosby och "Jag vill ha mer jul" och paket och hela faderullan. Igår tog jag fram skidorna från vinden, de är från sjuttiotalet och har bindningar av en typ som bara Tomas Wassberg minns, och är för breda för dagens skidspår. Men vad gör det? Jag behöver ju inte åka på dem. Utan bara ha dem framme för att titta på och ytterligare höja julstämningen.

  • Comments(0)//blogg.arro.se/#post376

Syns inte men finns ändå

Jul e kulPosted by Lena Sun, November 25, 2012 08:16:20

När man tar in sin julgran, får man med sig många, många gäster. Precis som i visan är de " små, mycket små" och " syns inte men finns ändå". Kvalster, hoppstjärtar, malar, spindlar och många fler. (Tyvärr trivs de nog inte särskilt bra inomhus. Men det gör å andra sidan inte granen heller.)

Just det med okända djur i julgranen har Ingela Jonasson tagit fasta på när hon pysslar inför jul. Se och läs om några uppförstorade och maffiga julgransinvånare på Barnboksnätets blogg. Visst är det mycket roligare att skapa sina egna julprydnader än att köpa dem färdiga?

  • Comments(0)//blogg.arro.se/#post373

GOD JUL!

Jul e kulPosted by Lena Wed, December 21, 2011 10:52:41

"Ät mindre och håll hjärnan ung" står det på textnyheterna idag. (Några stackars försöksmöss har fått leva på svältkost)

Jag vet inte...Får jag som alternativ föreslå:"Ät mer och bli mätt och glad" nu när det är jul och allt.

En annan sak som säkert håller hjärnan ung (på ett roligare sätt) är ett gott skratt. Så strunta i dammsugningen och grötkoket och titta in på den här sidan istället, vinylnostalgi av värsta slaget...Tack Lena E för den!

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR TILL ALLA!

  • Comments(0)//blogg.arro.se/#post329

GOD JUL

Jul e kulPosted by Lena Tue, December 21, 2010 07:38:51

Med det här collaget bestående av min maskot Stille-Ben, glitter och ett äpple vill jag tillönska alla en riktigt god jul!

Och kom ihåg att efter julmaten behöver man motionera - då kan jag rekommendera finsk diskodans.

GOD JUL! HYVÄÄ JOULUA!

  • Comments(1)//blogg.arro.se/#post253
Next »