Lena Arros blogg

Lena Arros blogg

Tove Janssons år

MusikPosted by Lena Sat, February 08, 2014 13:16:36
Sonen och duktiga sångerskan Magda Andersson turnerar med ett Tove Jansson-program. Det kan låta t.ex såhär.

  • Comments(0)//blogg.arro.se/#post445

Måndagsmusik

MusikPosted by Lena Mon, August 27, 2012 08:23:17

Lite musik för denna regniga måndag. Av Dan Berglund, med Duo Ståhl och Arro.

  • Comments(0)//blogg.arro.se/#post357

Naturbarn

MusikPosted by Lena Fri, December 02, 2011 06:57:37

Som gammal Povel Ramel-fantast var det självklart för mig att åka till Hudiksvall igår kväll ( nära tio mil fram och tillbaka i kolmörker, regn och ishalka, vad säger inte det, särskilt som jag inte ser ett skvatt i mörker nuförtiden...) för att uppleva Povels Naturbarn: Lotta Ramel, Mikael Ramel och Backa Hans Eriksson på Hudiksvalls teater. Och det var värt mörkerkörningen, det var en föreställning full av finurligheter, klurigheter och ordekvilibrism på ramelskt vis, Povel Ramel i barnens tappning med ackompanjemang av Musikern ( lägg märke till det stora M:et) Backa Hans som förresten även fick sjunga alldeles SJÄLV. Här kan man höra ungefär hur Naturbarnen lät ( fast från en annan föreställning ) Den som vill se Naturbarnen live måste hålla sig till mars nästa år, föreställningen i Hudiksvall var den sista för i år.

Det lär spöka på Hudiksvalls Teater och efter gårdagkvällen, när jag i pausen snokade runt på övervåningen, kan jag inte annat än hålla med, men mer om det en annan gång när det handlar om spökhistorier...

Jag köpte en bok också, en sångbok för sångnödiga barn av Povel Ramel, så nu är det bara att brista ut i toner här hemma. Skönt för grannarna att mitt hus har tjocka väggar...

ps Mikael Ramel berättade från sin barndoms kvällsstunder som var fyllda av musik - från alla håll samtidigt - vilket ibland gjorde det svårt att somna. Bland annat upprepades en melodislinga: du di du di duu du ( Sipporna på marken, om den känns igen) som tydligen höll Mikael vaken under många kvällar då pappa Povel filade på den. Den där melodislingan har en benägenhet att fastna och nu har den fastnat i mitt huvud. Sen jag vaknade har jag hummat du di du di duu du gång på gång på gång och den vill inte försvinna... Hjälp...du di du di duu du...

  • Comments(0)//blogg.arro.se/#post324

MUSIK

MusikPosted by Lena Sun, November 13, 2011 11:27:46

Ens egna barn vill och får man skryta om - vilket brukar vara fruktansvärt pinsamt för barnen... Men vi morsor är såna. Så varsågoda, den som vill kan lyssna här på sonen till den här morsan.

  • Comments(1)//blogg.arro.se/#post318

Grattis Jussi

MusikPosted by Lena Wed, February 02, 2011 07:38:53

Jussi Björling skulle ha fyllt 100 år i år och det uppmärksammas lite varstans. Till exempel i Borlänge där han föddes 1911. Läser man listan över alla minneskonserter som ska hållas runt om i världen under året förstår man att Jussi Björling fortfarande är ihågkommen och älskad.

Jag läste i en artikel att Jussi Björlings grannar klagade ibland när han övade om nätterna och då lär han ha sagt att de kunde vara glada som fick höra honom alldeles gratis. Och det hade han ju rätt i. ( I samma artikel stod det förresten att en annan operasångare, Siw Wennberg, ibland får ljusstakarna att välta inne hos grannen när hon sjunger...)

Om Jussi Björlings sång sa Nils Grevillius, hovkapellmästare 1930-1958, såhär: Under hela min snart 50-åriga bana som musiker har jag aldrig hört något så underbart - tonens oändliga skönhet, hans förmåga att nyansera och frasera.

Döm själva. Här sjunger Jussi Björling duett med Robert Merrill.

Bilden är från omslaget till en skiva och tagen av sonen Anders Björling i Stockholms skärgård 1958. Hunden Bongo fick Jussi Björling i present i Sydafrika och den smugglades hem nedsövd och gömd i en korg.

  • Comments(0)//blogg.arro.se/#post261

Trubadurslam

MusikPosted by Lena Mon, April 19, 2010 16:40:56

Jag och dottern har varit på snabbvisit i Göteborg för att heja på sonen som deltog i Trubadurslamtävling. Det blev en trevlig kväll på Café Hängmattan med god mat, sång, musik och spänning. Nu är vi hemma igen, hundarna hämtade på hundpensionatet, alla trötta men nöjda.

Som stolt mor vill jag förstås berätta hur tävlingen gick. Jo, sonen vann. Grattis Torbjörn! ( Bilden är från ett annat tillfälle )

  • Comments(1)//blogg.arro.se/#post209