Lena Arros blogg

Lena Arros blogg

Kära Örebroare

BildPosted by Lena Mon, November 18, 2013 07:31:33
ni har det väl förspänt, ni som har en egen STOR adventskalender att titta på vid torget. Varje dag mellan den 1:a och 24:e december kommer luckor att öppnas med bilder av olika barnboksillustratörer. Den som inte befinner sig i Örebro kan se lucköppningen här. Själv ser jag särskilt fram emot lucka 13 med bild av Catarina Kruusval.

Andra bilder jag ser fram emot är Inta Rukas fotografier av hälsingska jord- och skogsbrukarfamiljer som ska visas på Hälsinglands museum från den 30:e november.

  • Comments(0)//blogg.arro.se/#post427

Den som har en kamera ser ingenting

BildPosted by Lena Sat, August 31, 2013 07:43:21
Dottern har skaffat sig en systemkamera och jag har fått överta hennes gamla. Att ha kamera förändrar livet - plötsligt kan man inte stå och bara titta på den fina utsikten, man måste fotografera den. Och man kan inte längre lugnt konstatera att: "Jaha, där borta står en björn/elefant/kändis - synd att jag inte har en kamera, men sånt är livet..." - man måste rusa tillbaka till bilen där man glömde kameran för att upptäcka vid återkomsten att björnen/elefanten/kändisen har gått. Då grämer man sig över att man inte fick den där fantastiska bilden som det antagligen inte hade blivit även om man haft kameran till hands...osv.
Men det är faktiskt roligt att ha kamera efter många år som kamerafri. Bäst gillar jag stillastående motiv, tex kor i dimma, som jag nyss fotograferade här utanför:

Man kan ta självporträtt också, genom att ställa upp kameran framför sig. Den här neorealistiska kompositionen kallar jag "Tidig frukost i campingstugan" alternativt "God morgon" (Visst önskar man att det varit dimma även där?)


  • Comments(0)//blogg.arro.se/#post415

Om bilderböcker...

BildPosted by Lena Thu, December 01, 2011 07:58:34

...bloggar Catarina Kruusval den här veckan hos Barnboksnätet. Närmare bestämt om hur det går till när just hon illustrerar en bilderbok. Mycket intressant och som en extra julbonus får man ett överflöd av pepparkakor och saffransbullar att titta på.

  • Comments(1)//blogg.arro.se/#post323

En saga i bild

BildPosted by Lena Fri, October 16, 2009 07:36:20

Jag fick tips om den här länken till en riktigt häftig bildberättelse:

http://www.youtube.com/watch?v=Z1JZ9O15280

Titta själv - ganska imponerande...

  • Comments(1)//blogg.arro.se/#post137

RÖKA ÄR KOL

BildPosted by Lena Sat, September 05, 2009 09:13:00

Fördelen med att flytta är att man hittar saker i sina gömmor som man glömt att man hade. Jag fann ett vykort med en kul bild som var vinnande bidrag i tävlingen " Fördel Rökfritt " ( arrangerad av ICA-kuriren. Posten och En Rökfri Generation ). Vinnaren var Claes Nilsson från Uddevalla, 14 år.

Och när var detta? Jo, våren 1984...

Grattis, Claes, såhär i efterskott!

  • Comments(0)//blogg.arro.se/#post115