Lena Arros blogg

Lena Arros blogg

Forngårdssommar 2014

VaktmästarnPosted by Lena Mon, July 07, 2014 06:52:23

Forngården tar igen sig efter midsommar då ett par tusen människor dansade Små grodorna och åt ostkaka här.

Tomatplantorna som jag så optimistiskt planterade ut tidigt på sommaren har huttrat sig genom juni, men den första juli kom äntligen värmen.

Även bina gladde sig åt värmen. Biodlaren finns i Trogsta och den fantastiskt goda Trogstahonungen kommer bland annat från just de här kuporna vid forngården. Mer lokalproducerat än så kan det knappast bli.

Trädgårdsgruppen har ordnat en ny plantering och rensat upp i örtagården.

I flera av forngårdens byggnader pågår restaurering av gamla tapeter och takmålningar.

Det är alltid lika fascinerande att se en skicklig yrkesperson utföra sitt arbete.

Ett vandringshjul. tillverkat här på gården, har fått ny plats på logväggen.

Jag i sommarskrud:

Skön sommar!
  • Comments(0)//blogg.arro.se/#post470

Barnboksförfattare/vaktmästare

VaktmästarnPosted by Lena Thu, June 14, 2012 07:06:26
På gamla dar har jag fått en ny uppgift: att vara vaktmästare på en hembygdsgård. Oväntat ( till och med för mig själv ) och en utmaning att helt plötsligt göra saker som inte alls har med böcker att göra, utan som till största delen har att göra med GRÄS. Klippa, trimma, slå och räfsa - och när man vänder ryggen till för en sekund har alltsammans växt upp igen. Ja, det där känner alla gräsmatteägare till. Mitt bland de gamla husen, med storspov utanför gärdsgården ( som här heter "hagen"), med falk och svalor susande över huvudet, med äppelblom, midsommarblomster och doften av nyslaget (av vaktmästaren )gräs, med sjön strax nedanför och midsommarstången väntande på nya kläder utanför fönstret - där bor jag. Mitt i hembygdsgården, mitt i sommaren, mitt i allt som växer och som tyvärr måste tuktas. Nu hinner jag inte blogga, måste ut och försöka fixa gräsklipparen, leta soptunnor och förbereda för skolavslutning imorgon. Med händer som sakta blir allt valkigare...

  • Comments(2)//blogg.arro.se/#post348